When in Tokyo

      Geen reacties op When in Tokyo

Het overkomt je waarschijnlijk niet dagelijks, maar wat als je in Tokyo bent en je wilt toch even water zien, proeven? Dan kan je natuurlijk een SUP huren op Odaiba eiland of in de buurt van de Tokyo skytree.

Maar je hebt natuurlijk meer behoefte aan zout water, zonder de hele dag in de trein te zitten, toch? In volle treinen zitten doe je al genoeg als je in Tokyo bent.

Kamakura is een goede optie. Kamakura wordt ook wel little Kyoto genoemd, dus als je de blaren op je voeten wilt lopen om een enorm aantal tempels te bekijken is dat altijd een optie. Afhankelijk van waar je zit in Tokyo is Kamakura in een goed uur bereikbaar met de trein (zonder overstappen zelfs, als je in de goede trein springt). Vanaf het “centrale station” van Kamakura is het nog een kwartier wandelen naar de kust. Heb je al genoeg gewandeld, neem dan de elektrisch trein richting Enoshima en stap b.v. uit bij Yuigahama beach (moet je nog steeds wandelen en is het handig je navigatie even aan te zetten).

De elektrische tram rijdt overigens heel mooi langs de kust naar Enoshima met zicht op de surf en diverse uitstapmogelijkheden, b.v. Inamurgasaki, Shichirigahama. Wat mij opviel tijdens deze rit is dat er ondanks de matige onshore condities en doordeweekse dag overal veel surfers in het water liggen (moeten die gasten niet werken?).
Enoshima en Kamakura liggen beide aan Sagamibaai, een blik op de kaart leert dat er veel mogelijkheden zijn bij verschillende windrichtingen.

Terwijl je bij het uitstappen in Kamakura wordt overlopen door toeristen of groepen mensen die achter een man of vrouw met vlaggetje aanlopen, geeft Enoshima een prettiger gevoel (hoewel er ook veel toeristen rondlopen). Het dorp ademt meer surf uit en als je niet oppast, wordt je door een fietser met singlefin board van je sokken gereden.

De regio is goed bereikbaar met openbaar vervoer en een leuk uitstapje als je de schreeuwende reclames van Shinjuku moe bent of de kater van een avondje Kakukicho wil wegspoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.