Derrière, derrière

      Geen reacties op Derrière, derrière

Vrijdag 27 september liggen we uitgeblust op het zuidstrand van Hossegor. Een nachtje doorrijden met een paar uurtjes slaap hakt erin. Het is offshore, zonnig weer en de surf is zeker voor een Hollander leuk te noemen. Eerst even een uurtje chillen/slapen en bronzen.

Tijdens dat uurtje voltrok zich een kleine ramp, de wind draaide van offshore naar onshore. De surf zag er niet meer uit (hier dan, in Nederland hadden we ons massaal in zee gestort). Met enige tegenzin stappen we weer de bus in en rijden naar Hendaye (niet verder vertellen). De surf ziet er aardig uit, maar toch nog een beetje chop. We rijden naar het meest westelijke puntje. Daar vinden we een Scheveningen plus plus. Langs de pier laten we ons naar buiten stromen, wachten op een mooie set en surfen richting strand, laten ons naast de pier weer naar buiten stromen, … #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat #repeat
Best wel voldaan na ons eerste surfje en zeker ook over ons eerste Baskische biertje.

Zaterdag was de dag der dagen. Althans, zeker voor ons Hollanders. Zelden Hossegor zo zien breken. Normaal gesproken peddelen we via La Sud / Plage Centrale naar buiten om met droog haar een goede stek te vinden op La Nord. Onder de kust stond een enorme rip richting het zuiden. Dus een eind oplopen naar het noorden om vervolgens met een noodgang richting het zuiden te stromen en (bijna) met droog haar buiten te komen.
Buiten was het net een warzone: guns, helmen, impactvesten, jetski’s en drone’s.
De gewone sets waren indrukwekkend. De grotere sets waren huge. Regelmatig klonk het derrière, derrière: iedereen peddelt als een gek naar linksbuiten.
Het aantal golven wat je in zo’n situatie pakt is minder dan een handvol, maar de drops vergeet je nooit meer. Ook niet de onderwatersessies waar je achter je board wordt aan gesleurd …
De enorme sets die we voorbij zien komen, blijven voorlopig op ons netvlies gebrand staan.
Quelle journée!

Zondag same same, maar iets minder hoogte. Nog steeds spannende drops en een drukte van belang. Was de zaterdag de schade beperkt gebleven tot een tot 20 ft opgerekte leash, zondag moest een van onze longboards eraan geloven. Het longboard werd gekust door een mooie lip van een indrukwekkende golf. ’s Avonds met hoogwater genieten we, redelijk veilig op het strand, van de show die door de locals en de pro’s wordt opgevoerd op La Graviere.

Maandag, na eerst een longboard te hebben gescoord, een herhaling van zondag met alweer prachtig weer. De golven waren nu redelijk relaxt en de avondshow op La Graviere weer indrukwekkend.

Stoked over dit mooie lange weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.