de Crozon à Hossegor

      Reacties uitgeschakeld voor de Crozon à Hossegor

Begin oktober is sinds vorig jaar de tijd voor de QuikPro France. Dus tijd voor een surftrip. Dinsdagavond 4 oktober ging het richting het zuiden. Blijft altijd de discussie of we eerst “even” langs Crozon moeten gaan. De voorspellingen voor Crozon waren de eerste dagen vergelijkbaar met Hossegor. Voor de afslag Amiens moest er een beslissing genomen worden. Doorslag gaf het feit dat twee Maasvlakte-maatjes die avond ook richting Crozon aan rijden waren. Woensdag einde ochtend staan we op Pointe de Lostmarc’h richting La Palue te kijken: dikke deining en offshore!

Die middag hebben we een prima eerste sessie, dat hebben we ’s avond met zijn vieren gevierd 🙂 Donderdagochtend een kleine Maasvlakte-reunie, omdat ook Bretagne-local Wilco naar La Palue was afgezakt. De swell was iets minder, maar er stond een strakke offshore. Briljante longboard lijnen!

Donderdagmiddag toch maar besloten om naar het iets warmere Hossegor af te reizen. Vrijdagochtend werden we wakker op de parkeerplaats van Estagnots. Na een sessie voor de parkeerplaats werd een bezoek gebracht aan de QuikPro. Helaas kwam ik erachter dat de body van mijn camera in een laagje water had gestaan, dus helaas geen actiefoto’s van de QuikPro 🙁

De dagen daarna waren een afwisseling van lekkere sessies en QuikPro kijken. Inmiddels had ook Wilco zich gemeld in Hossegor en hij deed ook mee met ons ritme van surfen, wedstrijd kijken en een enkel biertje drinken. Om de drukte te ontlopen werd 2x uitgeweken naar Molliets. Hoogtepunt was ongetwijfeld een briljante sessie op zaterdagavond iets te zuiden van Capbreton: ondergaande zon, dikke relaxte bakken en een peak voor ons alleen!
Woensdagochtend de 12e was er nieuwe verse swell voorspeld en dus grote kans dat de finales gevaren zouden worden. Ruim voor het eerste licht stonden we op Estagnots naar zee te turen. Er stond een gure offshore wind en het was bewolkt. Nog vervelender was dat de zee veel weg had van het Oostvoornse Meer 🙁 Il est l’heure de partir.

Snapshots van de QuikPro:

qp2016-01

qp2016-02