Hollanders met ballen

      Reacties uitgeschakeld voor Hollanders met ballen

Het is elke winter hetzelfde liedje. De lagedrukgebieden trekken over het noordelijke deel van de Atlantische Ocean met als gevolg veel deining op de oceaan. In Nederland zitten we dan watertandend achter onze computerschermen te staren naar huizenhoge golven in Portugal, Spanje, Frankrijk, Engeland, Ierland en Schotland.

Sommige van ons trekken er toch op uit om al dit geweld van dichtbij te bekijken. Een delegatie surfers uit Zeeland ging met Wilco op pad en surfte aan de noord en zuidkant van Bretagne.

Dinsdag 20 december werd er voor het eerst in de geschiedenis de Nazeré challenge gevaren als onderdeel van WSL Big Wave Tour. Indrukwekkende beelden. Wereldkampioen Grant Baker vraagt zich af of het allemaal niet te gevaarlijk is.

Robert en Onno zijn regelmatig te vinden in Ierland en waren dinsdag 20 december in Mullaghmore, één van Ierland’s big wave spots. Terwijl de meeste Nederlandse surfers aan het bepalen waren of ze 1e of 2e kerstdag naar schoonmoeder gaan, zagen Robert en Onno Tom Lowe vlak voor hun ogen bijna verdrinken. Zelf surften ze de golven van hun leven!
Onno pakte de dikste barrel van de twee, hij werd echter wel opgegeten door de golf. Ieder geval beter dan over de falls 🙂

A Bunch of Dutchies Getting Barreled in Ireland

Irish coffee from Tomas Grootveld on Vimeo.