Surfen in Spanje

      Geen reacties op Surfen in Spanje

Het hele jaar door spectaculaire golven

Spanje heeft een lange kustlijn met een groot aantal stranden. De ideale omgeving voor surfers. Vooral de Atlantische kust is populair, maar ook op de Canarische Eilanden zijn veel plaatsen waar de golven bijna schreeuwen om een surfboard. Hier zijn een paar Spaanse surfspots waar je als surfer echt geweest moet zijn.

De Noordelijke Atlantische kust
De meest populaire surfregio van Spanje is de ruige Baskische kust. Met vele baaien, kliffen en inhammen zijn hier spectaculaire golven te vinden. De golf van Mundaka is een trekpleister voor surfers uit de hele wereld, maar er zijn nog veel meer surfstranden waaronder Izaro, Roca Puta en Playa Gris. Als je de Atlantische kust afgaat in de richting van Portugal vind je in de regio’s Asturië, Cantabrië en Galicië een vergelijkbare kust met tal van goede surfspots.

Andalusië
Buiten de zomerperiode doe je er goed aan om Andalusië als vakantiebestemming te kiezen. In de zomer houdt de zee zich rustig, maar in het najaar tot in de lente zijn de surfcondities hier ideaal. De golven zijn dan vergelijkbaar met die in Baskenland, maar het water is een stuk warmer en de buitentemperatuur is een stuk aangenamer. Vooral tussen Cadiz en Tarifa vind je de meest constante golven. De beste stranden aan deze zogenaamde Costa de la Luz zijn El Palmar en Caños de Meca. Als je er op tijd bij bent, kun je hier een goedkoop vakantiehuis huren met de aanbiedingen van Charme & Quality.

Tenerife
Tenerife, een van de Canarische Eilanden, is in de zomer zeer geschikt om te surfen. De Atlantische Oceaan beukt dan met grote krachten tegen de vulkanische rotsen voor de kust. Daardoor ontstaan er grote golven. De beste golven zijn te vinden bij La Jaquita, El Medano en El Cabezo.
De Middellandse Zeekust
De Middellandse Zee is wordt vaak overgeslagen door de die hard surfers, omdat de golven het hier soms laten afweten. Voor de beginnende surfer zijn er aan de Catalaanse kust toch tal van strandjes waar prima kan worden gesurft. Vooral het strand el Bogatell aan de rand van het centrum van Barcelona, is zeker de moeite waard.


Bron: http://www.pinterest.com/pin/66287425738888704/