Surfvakantie in Italië

      Geen reacties op Surfvakantie in Italië

Surfen in Italië: het Gardameer
Italië heeft voor zowel reguliere toeristen als sportievelingen veel te bieden. Het land is rijk aan surfspots en met een kustlijn van meer dan 7000 kilometer komen beginnende en gevorderde surfers beide aan hun trekken.

Windsurfers kiezen Torbole
Aan het Gardameer liggen verschillende surfscholen en vind je diverse mogelijkheden om te verblijven, van bekende campings als Bella Italia tot luxueuze hotels, waar je ook voor sportmassages terecht kunt.
Ben je een windsurfer? Dan staat het Noorden van het Gardameer vast op je planning. De plek waar elke surfer geweest moet zijn is Torbole. Deze plaats heeft een rijke historie, je treft er oude vissershuisjes en een douane aan. Gebouwen die de overheersing van het gebied door de Venetianen bewijzen.

De beste wind voor surfers
Torbole is een paradijs voor windsurfers. In de vroege ochtend begint het hier stevig te waaien vanuit het Zuiden en die wind houdt de hele dag aan. Met een windkracht van 10-12 meter per seconde heb je een redelijke wind in de zeilen. Van mei tot september: worden hier internationale wedstrijden georganiseerd.

Windsurfen op het Gardameer
In dit gedeelte van het Gardameer zijn motorboten niet toegestaan, want natuurlijk erg fijn is voor surfers. Heb je al kennis gemaakt met Torbole? Kijk dan eens naar andere Italiaanse bestemmingen. De wind in je zeilen vind je bijvoorbeeld bij: Torri del Benaco, Malcesine, Riva del Garda en Limone.

Lessen rondom het Gardameer
Voor het volgen van windsurflessen moet je diep in de buidel tasten, het is echter een goede investering en de moeite meer dan waard. Als je eenmaal de basics onder de knie hebt, kun je veilig en stoer het water op. Een introductieles van een uur kost je 30 tot 60 euro. Het is slim om goed rond te kijken voor je een les boekt, want de prijzen lopen erg uiteen! Ook kun je kiezen voor een hele trainingsweek, aan het einde beheers je de plank als nooit te voren.


(bron: http://www.pinterest.com/pin/228557749811712029/)

gardameer2
(bron: http://www.pinterest.com/pin/64387469646073950/)