Tour de France

      Geen reacties op Tour de France


Eind september weer op surftrip richting Frankrijk. Doel natuurlijk zoveel mogelijk surfen, maar ook de QuikPro France te bekijken. Helaas waren de voorspelling voor de eerste dagen in Hossegor niet super. Dus namen we bij Gent de afslag richting Oostende om vrijdag in de loop van de ochtend aan te komen op ons favoriete schiereiland: Ile de Crozon.

Daar troffen we al een glunderende Maasvlakte-collega. Hij had er een mooie first light sessie op zitten op La Palue.


Die dag hadden we twee prima sessies op La Palue. Zaterdagochtend was het wederom clean, maar de hoogte was er wel uit. Begin van middag bespraken we in de zon op een terrasje in Margat onze opties. Op Crozon blijven en wachten op swell of alsnog richting Hossegor. We kozen voor het laatste. Na een uur rijden kwam er een bericht uit La Palue: toch nog borsthoge setjes! Wij reden direct van de snelweg richting kust. Aangekomen in Guidel Plage konden we onze ogen niet geloven: dikke oneindige lijnen!!! Super stoked over deze surprise sliepen we in de omgeving van Lorient.

Zondagavond kwamen we aan in Capbreton in ons luxe onderkomen; een verademing na drie nachten oldskool lepeltje lepeltje met je surfmaat in de T5.
Het swelletje dat zondagnacht voorbij kwam leverde maandagochtend mooie cleane sessie op op Capbreton. Dinsdag was voor ons, net als de QuikPro, een layday. Woensdagochtend begon met een mooie sessie op de buitenbanken van La Nord. De rest van de dag was het QuikPro kijken op La Graviere. Een mooie dag de temperatuur was inmiddels opgelopen tot 30 graden. Donderdag een vergelijkbare dag QuikPro kijken en twee sessies op VVF en La Piste.

Vrijdagochtend begon onze beste sessie van deze trip op La Nord en onze laatste dag van de trip werd afgesloten met de finales van de QuikPro op Le Penon.

Wederom een prima trip: goede sessies, zomerse temperaturen en de pro’s van dichtbij aan het werk gezien!

tdf-quikpro
tdf-quikpro2
tdf-quikpro3
tdf-quikpro4

Meer foto’s van de Quik Pro France 2013!