Snowsurfen

      Geen reacties op Snowsurfen

Veel mensen zijn nog steeds onbekend met snowsurfen. Het surfen op sneeuw heeft echter een lange historie. Surfen heeft de ontwikkeling van snowboarding beïnvloed. Een aantal bekende namen raakten direct geïnspireerd door surfen. Facts die je als echte board fan weten moet.

Snowboard & Winterstick
Sherman Poppen, ontwierp de Snurfer. Hij staat ook bekend als de uitvinder van snowboarden. Hij ontdekte de nieuwe sport door twee ski kinderski’s samen te binden tot één board. Dit board zag in 1965 het levenslicht. Een naam die ook belangrijk was voor wintersporten was Dimitrije Milovich, hij ontwierp de Winterstick. Hij werd geïnspireerd door Wanye Stoveken, die enkele eigen creaties testte in de sneeuw. Het gevolg was dan ook dat Dimitrije de Winterstick ontwierp.


(bron: http://www.pinterest.com/pin/125819383312046582/ )

Surfers nemen niet altijd het risico om met een board over de sneeuw te gaan. De ontwikkeling van deze nieuwe wintersporten hebben na Amerika ook liefhebbers gekregen in Frankrijk en Oostenrijk. Snowboarding heeft een ware transformatie ondergaan. Denk aan de introductie van metalen randen, de speciale laarzen met bindingen. De sport is toegankelijk en progressief. Sommige mensen kijken met weemoed terug op vervlogen tijden.


(bron: http://www.pinterest.com/pin/520517669401729498/ )

Noboarding
Terugkijkend gaan zij terug in de tijd, terug naar de basics en re-introduceren zij enkele van de oude op surfen geïnspireerde materialen en technieken. Als je echt terug wilt gaan naar het begin, dan weet je dat het onmogelijk is om met een groot houten surfboard de berg af te gaan. Natuurlijk zijn er publiciteitsstunts.
Een belangrijke ontwikkeling is Noboarding, wat in 2001 door professionele snowboarders Greg Todds en Cholo Burns werd gebracht. Het koppel heeft een kit ontwerpen, welke je aan het snowboard kunt maken, zodat je kunt boarden zonder bindings. Het grootste event op de noboarders kalender is Greg Todds Memorial Race, hij kwam namelijk om het leven in een lawine in 2005.


(bron: http://www.pinterest.com/pin/154248355957456840/ )