Journée parfaite

      Geen reacties op Journée parfaite

Dit keer geen stoere mannentrip naar het Franse land; maar met vrouwlief. Begin september is er een speciale dag voor ons (insiders know why) en we hadden een paar dagen vrij. De eerste week van september zag er in Nederland best goed uit: lekker weer en een beetje deining. Een blik op de kaart leerde echter dat zo’n 1.000 km naar het zuiden rijden nog warmer werd en bovendien meer deining en offshore.

Woensdagavond 28 augustus om 23.00 uur was de knoop doorgehakt; we reserveerde een Cosy Caravan op de camping van Hourtin Plage.
Donderdag kwam de bevestiging en vrijdag waren we onderweg richting Bordeaux. Zaterdag zaten we in de Cosy Caravan (vrij vertaald kleine caravan). Zaterdagmiddag werd de eerste surf gescoord, niets bijzonders; even warm draaien.

Zondag begon er al meer op te lijken meer hoogte en de wind iets meer offshore.

Zondag 1 september

Zondag 1 september

Maandag 2 september was the perfect day (journée parfaite). Het kwik steeg naar 30 graden, de lucht was strak blauw en de binnenkomende lijnen waren strak en hoger dan zondag. Daarnaast is dit voor ons een bijzondere dag.
Dinsdag en woensdag meer van hetzelfde alleen iets minder golfhoogte. Ter afwisseling werd woensdag ook een bodysurf sessie ingelast.

journée parfaite

journée parfaite

journée parfaite

journée parfaite

journée parfaite

journée parfaite

Alle dagen werden vanzelfsprekend afgesloten met perfecte zonsondergangen. Naast veel bronstijd en surf werd er natuurlijk ook nog genoten van het franse leven: pain au chocolat, pain au raisin, moules et frites, salade lardons chevre, platte du pecheur, bierre au pression, kronenbourg, ….

Woensdagavond, na een laatste mooie stranddag, reden we weer terug richting Pays Bas.