Surfvakantie in Europa

      Geen reacties op Surfvakantie in Europa

Zon, zee en strand vakanties, op wintersport of citytrips. Hoewel de bestemmingen voor ons Nederlands ver uiteen lopen, we doen vaak allemaal hetzelfde.

Maar een surfvakantie wordt in veel mindere mate gedaan. Een combinatie van surfen en reizen is een weergaloze ervaring, je kan het misschien ook wel een adrenaline vakantie noemen. Zorg er wel altijd voor dat je je aan de regels houd en luister vooral naar de lokale bevolking die daar vaker komt.

Dus zeker voor de beginners, maar ook natuurlijk voor de meer ervaren onder ons, ga nooit alleen surfen en ook niet als je in een slechte conditie bent.

Ook in surfbestemmingen zijn er veel verschillen waardoor er voor ieder wat wils is. Om voor een dergelijke vakantie toch een beter beeld te scheppen worden hieronder een aantal bestemmingen beschreven en wat ze te bieden hebben.

Frankrijk
Met een aantal uur rijden van Nederland zijn al de beste surfspots van Europa vinden, met name de Atlantische- en Zilverkust. Door de grote stranden en een mooi nachtleven is dit perfect te combineren met een vakantie in Frankrijk. Ideaal, omdat het niet alleen goed te bereiken is met de auto, maar tevens ook met de trein.

Engeland
Een ander buurland die ook wat te bieden heeft voor surfers is Engeland en daarmee vooral Cornwall. Vooral tijdens de zomer is het een perfecte plek voor de beginneling om een rustig de fijne kneepjes te leren. Het landschap en de natuur biedt daarnaast nog vele mogelijkheden voor andere actieve bezigheden.

Cornwall

Cornwall

Portugal
De meeste variëteit qua golven is wel in Portugal te vinden. Dus met wie je ook gaat en wat hun ervaring ook is, er is voor elke surfer wat te vinden. Gezien de badplaatsen en rijke cultuur van het land zou biedt het land tevens veel mogelijkheden voor afwisseling.

Hawaï
Hoewel dit niet in Europa ligt mag dit eiland eigenlijk in geen een lijstje ontbreken. Dit is toch dé plek voor surfer, het Mekka van de golven. De golven hier zijn fantastisch, waar op sommige plekken alleen de meest ervaren surfers komen, met name aan het noorden van het eiland. Maar als beginneling zijn er ook genoeg plekken om het te gaan leren. Over het eiland is waarschijnlijk al veel bekend, een waar paradijs.

Als je aan mensen vraagt die al eens gesurft hebben kunnen ze je in alle geuren en kleuren de magie ervan vertellen. Dus als je het nog nooit hebt gedaan, het is zeker de moeite waard om te ontdekken door eens een camping of vakantie te boeken. Want eigenlijk heb je er al altijd tussen gezeten, zonder het wellicht door te hebben gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *