Encore une fois!

      1 reactie op Encore une fois!

Met het paasweekend in het vooruitzicht was het tijd om de kou te ontvluchten. Woensdagavond rijdt de T5 voor en rijden we richting Frankrijk. Bretagne heeft qua omgeving de voorkeur. Ook qua surf lijken de voorspellingen daar iets beter. Het zuidwesten ziet er wat wispelturiger uit met een paar (te) grote dagen. Bij de afslag naar Amiens zijn we eruit: we kiezen voor het warmere zuidwesten van Frankrijk.

Donderdag in de loop van de dag arriveren we bij kennissen in Capbreton, onze uitvalbasis voor de komende dagen. Het weer is grauw en ook de door windguru voorspelde goede meter met 12 seconde blijkt hier niet aan te komen. Ook vrijdag komt de swell niet echt binnen, maar het is wel zonnig en warm weer (eindelijk!). Op Caveliers wordt toch nog een klein lijntje gevonden. Longboarden heeft zo zijn voordelen.

caveliers

caveliers

Zaterdag liep er dikke deining binnen, maar met een dikke WNW onshore wind was het overal een grote bende. Dus op zoek naar bescherming. In het parkeeronvriendelijke Zarautz werd volop gesurft, maar het kon ons niet overtuigen. In Orio kon je lekker in de luwte van de pier liggen. Hier kwamen mooie lijnen binnen, maar tegelijkertijd bouncde er golven terug van de pier. Enig wiskundig inzicht was nodig om op de juiste plek te positioneren. Enkele locals wisten hier wel raadt mee.

ori

orio

Ook op Hendaye werd volop gesurft en tegen de Spaanse grens aan was het zelfs offshore.

hendaye

hendaye

Zaterdagavond drinken we ons moed in in Dick’s Sand Bar in Hossegor voor zondag: nog steeds swell en offshore! Zondag surfen we heerlijke cleane golfen op La Sud, daarbuiten ziet er allemaal wat te bruut uit.

la sud

la sud

Maandag en dinsdag zijn weer vervelende onshore dagen met veel regen. Natuurlijk blijven we de kust afzoeken op zoek naar kansen. Tussen de pieren van La Barre lijken de golven iets op te knappen.

la barre

la barre

Woensdag 3 april volgt weer een perfecte dag, prachtig weer en offshore. Ook vandaag zijn de meeste breaks veel te dik. La Sud loopt niet met hoogwater, dus surfen we ’s ochtends een snelle right op Capbreton.

hossegor buitenbank

hossegor buitenbank

hossegor shorebreak

hossegor shorebreak

’s Middags zijn we inmiddels een beetje gewend aan de on-Nederlandse golven, we waxen on grootste boards en peddelen naar de eerste buitenbank op La Nord. Hier breken met laagwater alleen de grotere sets. Het is even geduld hebben, maar de beloning is er dan ook naar. Keihard peddelen, strak naar beneden surfen en dan rechtsaf met het bulderende geluid van een brekende golf achter je. Stoked!

la nord shorebreak

la nord shorebreak

la nord buitenbank

la nord buitenbank

Donderdag is het weer prutweer en ’s ochtends surfen we de leftovers op Caveliers tot de offshore wind gaat draaien. Gezien de surf en weersverwachting rijden we met een gebronsd hoofd en een glimlach op het gezicht terug naar Nederland.

Voor de liefhebbers nog een paar foto’s!

Une nouvelle session historique sur le spot de surf de la gravière. Le 03 avril 2013 restera donc comme une session à ne pas oublier. La preuve en image ci dessous. Des tubes à ne plus en finir. La vague était très puissante. On retrouve à l’eau : Marc Lacomare, Dimitri Ouvré, Romain Laulhé, Aritz Aranburu, Miky Picon, Hodei Collazo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *