SUP-FIT

      Geen reacties op SUP-FIT

Ik had het al een paar keer voorbij zien komen op het internet een twee uur durende SUP-FIT training. Telkens was het niet de buurt of kwam de datum niet uit. Zondagavond 9 februari was er een SUP-FIT training in Gouda. Met mijn Surf en SUP-maat ging ik naar Gouda.

Dat hebben we geweten! In plaats van een zondagavond zappend op bank, werden we keihard aan het werk gezet door Chantal en Ricardo.

We begonnen met wat oefeningen om warm te worden, gevolgd door baantjes (onderwater) zwemmen. Daarna werd de groep gesplitst voor het echte werk. Wij mochten eerst wat rondje peddelen in het zwembad op de inflatable SUP’s, gevolgd door een krachttoer door vanaf de kant afwisselend links en rechts te peddelen (wat een tempo heeft die Carla!).

140209-02

Voor het volgende onderdeel werden we onderhanden genomen door Ricardo. Er werd een heel circuit van oefeningen afgelegd, waarbij telkens een volle minuut een bepaalde spiergroep aan de beurt was.

Het geheel werd afgesloten met sprintjes trekken op de SUP door het zwembad.

Conditie, kracht, uithoudingsvermogen en techniek het kwam allemaal voorbij op deze avond. Het gevolg was een goede nacht slaap en de volgende dag een voldaan moe gevoel en wat gevoelige spieren. Een topavond!

JABA SUP

Freemovement Sports

Foto’s van Janneke

Meer foto’s SUP-FIT