Beach Clean Up 2015

      Geen reacties op Beach Clean Up 2015

Elke jaar aan het begin van de lente organiseert Ocean Initiatives (een initiatief van Surfrider Foundation) wereldwijd schoonmaakacties aan het strand en rivieren. Al een aantal keer hadden we bij Perry in Hoek van Holland meegeholpen, maar op onze homespot was nog geen clean up georganiseerd (zover wij kunnen teruglezen in de geschiedenisboekjes).

Dus tijd voor een clean up aan de Maasvlakte. Om te voorkomen dat in weer en wind met belangstellenden op een winderige en regenachtige parkeerplaats moesten verzamelen, werd de samenwerking gezocht met de Rotterdamse Reddingsbrigade.

Ondanks het regenachtige weer waren er op zaterdag 28 maart 2015 bijna 40 redders en surfers aanwezig om te helpen het Maasvlakte strand schoon te maken. Zo werden er een enorme hoeveelheid afvalzakken gevuld met plastic, touw, visnetten en ander afval. Start en finish van deze actie was de strandpost van onze reddingsbrigade aan het recreatiestrand van de Maasvlakte.

Iedere aanwezige vond deze actie voor herhaling vatbaar en men was verbaasd over de enorme hoeveelheid afval dat op het strand ligt.

beachcleanup15

150328-00

150328-01

150328-02

150328-03

150328-05