Seignosse

      Geen reacties op Seignosse

Eind september zijn er genoeg redenen om richting Zuid Frankrijk te rijden. Goed weer, goede golven en natuurlijk de QuikPro France.

Dinsdagavond 23 september 2014 rijden we met de T5 richting het zuiden. Woensdagochtend rijden we door Sable D’Olonne (het Scheveningen van Vendee) op zoek naar de kust en op zoek naar onze eerste golven. We komen uit in het duinengebied boven Sable bij Sauveterre. De golven zijn echter ver te zoeken.

Dus rijden we de kust af richting het zuiden tot Plage de Conches; de surf valt tegen. Uiteindelijk pakken we ons eerste surfje op Plage Veillon. Na een eind lopen hebben we de lange heuphoge lijnen voor onszelf. Eind van de middag drinken we in het zonnetje op het terras een heerlijk lokaal biertje (Melusine). ‘s Avonds rijden we door richting het zuiden en slapen op Caveliers (Anglet). De volgende dagen trekken we met vrienden uit NL op. We surfen en slapen veel op Le Penon, Bourdaines en Estagnots. Het surfen wordt afgewisseld met de surfwedstrijden voor dames en heren kijken vlak bij de parkeerplaats van Estagnots. De temperaturen stijgen richting het weekend naar zomerse waarden (25 – 30 graden).

De tweede week zoeken onze vrienden hun heil iets noordelijker. Wij houden ons eigen tempo aan met het eerste licht (8 uur) naar de bakker (deux pain au chocolat, deux croissants, deux pain au raisin et une banquete) gevolgd door een surfsessie en zo mogelijk een tweede. Tussendoor kijken we naar de QuikPro die versnipperd over de week plaats vindt. We zien in ieder geval een spectaculaire damesfinale. De hele surfwereld keek reikhalzend uit naar vrijdag 3 oktober. Magicseaweed voorspelde vijf sterren; golven van 3 meter met pieken van 6 meter waren er voorspeld.

Vrijdagochtend worden we op Estagnots wakker met een geluid van een donderende oceaan op de achtergrond. De golven waren inderdaad hoog, maar kwamen vrij ongeorganiseerd binnen rollen. De ASP besloot die dag geen wedstrijd te houden: unless you wanna drown yourself, go shopping or play golf was het advies. Helaas voor ons, zo missen we de mannenfinale. Vrijdagochtend keken we wat onze opties waren; na 10 dagen in korte broek met teenslippers en elke dag surf besloten we richting Nederland te rijden.

qp01