Air de la mer et pin parfum

      Geen reacties op Air de la mer et pin parfum

Air de la mer et pin parfum. Zeelucht en dennengeur. Met mijn surfmaatjes had ik deze Frankrijk-trip waarschijnlijk geskipt. Maar ons favoriete appartementje in de Gironde was al geboekt voor de laatste hele week van juni.

Dus reden we richting Bordeaux en op de Rocade namen we afslag 7, na eerst op afslag 4 de Auchan te hebben geplunderd, richting de kust. De routeplanner heeft de voorkeur voor afslag 8, maar wij gaan voor afslag 7. De rotonde-fetisjisten moeten zeker afslag 8 nemen, maar op 7 krijg je ook je aandeel aan rotondes. Voordeel is dat je via 7 eerst nog door wat dorpjes komt, waar je bij de boulanger nog een pain au chocolat met koffie kan scoren.

Ons favoriete appartement ligt in een klein kustplaatsje strak achter het duin. Het dorp is helemaal ingesloten door de dennenbossen. Verder is er een pleintje met wat restaurants, mini supermarkt, fietsverhuur, surfverhuur en een surfshop. Eigenlijk alles dus wat een mens nodig heeft.

De week begon met mooi bronsweer met geen uitzicht op surf. De strakblauwe zee was zo flat als een pannenkoek.
Na een mooie rustige zonnige week kwam er vrijdagavond beweging in de Atlantische Oceaan. Er kwamen lijntjes van een echte meter binnen. Dus eindelijk wat surf! Deze werd nog wel enigszins verpest door de NW 3.
Zaterdagochtend moest het dan gebeuren. Iets stijgende golfhoogte en de minimale wind die er stond was offshore. Het werd mijn beste première lumière van het jaar!

1406-02

1406-03

1406-04

1406-05