Chocolatines, vagues et Kronenbourg

De laatste zaterdag van september rijden we richting het zuiden, om de toch al lange en warme zomer iets te verlengen. Plan is natuurlijk veel surfen en tussendoor het liefst zoveel mogelijk in korte broek met teenslippers rondlopen. Dit moet lukken met een window van twee weken.

Met een uitnodiging op zak van onze vriend Wilco van TiTulipe starten we in Bretagne. Eind van de middag zitten we op een zonnig terras Bretonse biertjes te drinken met Sandra en Wilco, gevolgd door een goede maaltijd. Na een frisse nacht rijden we naar Ile de Crozon. De surf is er zeker, alleen de windrichting is niet ideaal. We checken de vele baaien van het schiereiland; maar of de wind of gebrek aan golfhoogte is spelbreker. Eind van de middag pakken we toch onze eerste surf op Lost Marc’h. De surf wordt steeds beter en we surfen een overdosis lefthanders, met een smile op het zicht lopen we het pokke eind terug naar de parkeerplaats.

Maandagochtend ontmoeten we Wilco en een super enthousiaste Mike op La Palue samen met hun nieuwe glimmende longboards. De golfhoogte is zeker aanwezig, alleen de wind is op zijn best sideshore. Mike en Wilco duiken het water in, wij gaan op zoek naar iets meer offshore. Offshore vinden we op Pen Hat, waar later ook Mike en Wilco komen plonzen.

Na een kort weekend Bretagne besluiten we maandagmiddag richting het zuiden te rijden. We werpen nog een blik op Guidel Plage (vanwege de goede herinneringen) en besluiten te slapen op Ile de Normantier (een niet zo handige beslissing, maar Normantier is zeer de moeite waard in het donker).

Dinsdag komen we aan in Hossegor, waar de surf dik is maar zonder onze favoriete windrichting. Woensdagochtend is de surf minder hoog, maar wel cleaner. We kijken naar de start van de RoxyPro en zien o.a. Gilmore varen. We besluiten echter zelf onze surfuren te pakken op Estagnots. De Quikpro brengt veel surfers naar Hossegor, dus het is druk in het water. Het lollige is wel dat je regelmatig een pro in het water tegenkomt. Medina landde zijn 360 een paar meter voor ons, maar voer gelijk weer verder zonder gedag te zeggen.

Donderdag en vrijdag meer van hetzelfde, niet genoeg swell voor de wedstrijden, echter wel lekker weer en her en der een leuke piek.
Even ten noorden van Les Bourdaines surfen we heup tot soms borsthoge superclean golven. Dit doen we o.a. samen met de familie Kerr. Vader en dochter in het water en moeders (daar is niets mis mee :)) met de camera op de kant om Insta content te verzamelen.

Het weekend van 6/7 oktober waren de minste surfdagen van deze trip. Zaterdag was het San Sebastian tijd. We bedwingen de 123 meter hoge Monte Urgull en belonen onszelf met pintxos. Zondag was een complete offday met harde onshore wind.

Maandag begon het weer op een surftrip te lijken. We surfen dikke cleane bakken op notabene La Sud vlak naast de pier.

Dinsdag 9 oktober is zeker de beste dag van de trip. We starten met het kijken naar een paar vette heats bij de Quik Pro; we moeten ze onze “vriend” Jordy overtuigen dat hij zijn heat heeft gewonnen. Het begint echter te kriebelen en we rijden richting Centrale. Daar peddelen we richting La Nord en surfen dikke bakken (of een poging daartoe). Buiten liggen op dit soort dagen is altijd weer een mooie ervaring. We liggen weer tussen de oude ervaren mannen met guns (bonjour, ca va)en is het een hele uitdaging om één van de flinke bakken op te pikken. Terwijl de oude mannen keer op keer bij de betere sets precies goed liggen …

Woensdagochtend wederom een prachtige sessie op La Nord. Alleen voor mij een redelijke korte sessie omdat na een kleine spoeling mijn leash brak. Frank kwam later het water uit met een smile, die nog steeds op zijn gezicht staat …
We kijken nog wat Quik Pro en surfen ’s middags behoorlijk dikke lijnen op Bourdaines. De inmiddels side shore wind verpeste de boel een beetje. Ook donderdag hadden we last van sideshore; dus besluiten we terug te rijden naar Pays Bas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.